Menu
Wat kost een volle tank over de grens?

Wat kost een volle tank over de grens?

Autovakanties zijn erg populier in Nederland. Vier op de tien Nederlanders gaat met de auto op vakantie. Als belangrijke reden om met de auto op vakantie te gaan wordt de vrijheid en flexibiliteit genoemd. Bovendien worden de spontane gebeurtenissen onderweg als leukste van een autovakantie gezien. Maar wat kost een volle tank nou buiten de Nederlandse grenzen?

 

De gemiddelde benzineprijs in Europa ligt op €63,58 per 50 liter. Nederland is, met €81,60 per 50 liter, het op twee na duurste land. Noorwegen spant de kroon met €87,50 per 50 liter. Komt u tijdens uw vakantie langs Oekraïne? Dan is het de moeite waard om hier de tank nog even vol te gooien, met slechts €42,40 per 50 liter is dit het goedkoopste land.

 

Onderstaande afbeelding geeft u inzicht in de brandstofprijzen in Europa. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave. De prijzen zijn adviesprijzen in euro’s en geven een goede indicatie. Peildatum 28 maart 2017. Brandstofprijzen zijn per 50 liter weergegeven.


Bron: PlusOnline. Van Dijk, P. PlusOnline. (2017, 6 juli). Wat kost een volle tank over de grens? Geraadpleegd op 12 juli, 2017. http://bit.ly/2vbruXj

footer_