Menu

Bezoekerswerving

De bezoekerswerving voor BeleefPlus gebeurt enerzijds middels nauwe samenwerking met diverse ouderenbonden en verenigingen en anderzijds via massacommunicatie. BeleefPlus Venray richt zich o.a. op de volgende gemeenten: Beuningen, Bergen, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Deurne, Druten, Eindhoven, Geldrop, Gemert, Bakel, Gennep, Grave, Helmond, Horst a/d Maas, Laarbeek, Landerd, Meijerijstad, Mill, Mook en Middelaar, Nijmegen, Nuenen, Oss, Sint Anthonis, Son & Breugel, Uden, Venlo, Venray, West Maas en Waal en Wijchen. In deze regio wonen ongeveer 1,2 miljoen mensen. Daarnaast is er een actieve samenwerking met KBO Limburg die ruim 36.000 actieve leden telt, verspreid over heel Limburg. Bezoekers van BeleefPlus Goes worden geworven in de gehele Provincie Zeeland en de Brabantse Wal. In dit gebied wonen ruim 550.000 mensen, 60% hiervan is 50-plusser.

Marketingcampagne

Door middel van een intensieve marketingcampagne wordt BeleefPlus onder de aandacht gebracht in de specifieke regio’s. Gezien het regionale karakter van de beurs wordt er veel geadverteerd in huis-aan-huis kranten en dagbladen in de regio. Ook in magazines die in de regio worden uitgegeven, wordt aandacht besteend aan BeleefPlus.

  • Beurs special

BeleefPlus beurs special

Een week voor aanvang van de beurs wordt er een exclusieve beurs special uitgegeven met een oplage van zo’n 200.000 exemplaren. Deze wordt per regio huis-aan-huis verspreid. De beurs special staat in het teken van BeleefPlus met alle informatie over de beurs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het programma, de plattegrond met alle deelnemers erop en het activiteitenprogramma. Ook worden exposanten die een bijzondere activiteit organiseren uitgelicht en vertellen zij wat ze de bezoeker te bieden hebben tijdens de regionale 50-plus beurs. Naast de huis-aan-huis verspreiding wordt de special ook uitgedeeld bij de ingang van BeleefPlus.

  • Advertenties en buitenreclame

In aanvulling op de beurs special wordt er ook geadverteerd in lokale weekbladen en uitgaves. Zo worden lezers op de hoogte gebracht van BeleefPlus en uitgenodigd om de beurs te bezoeken. Daarnaast wordt er ook geadverteerd met buitenreclame langs belangrijke invalswegen rondom de beurs locatie.

  • Online campagnes

Tegenwoordig is ook online communicatie van onschatbare waarde voor de 50-plusser. De 50-plusser is zelfs de snelst groeiende doelgroep op het internet. Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden via de website en belangstellenden ontvangen regelmatig een digitale nieuwsbrief. Ook wordt de doelgroep gericht aangesproken middels social media zoals bijvoorbeeld Facebook campagnes.

  • Promotiemateriaal

Enkele weken voor aanvang van de beurs worden in de regio opvallende billboards geplaatst langs in- en uitvalswegen. Flyers en posters worden verspreid onder openbare instellingen zoals bibliotheken en gemeentehuizen. Ook als exposant ontvangt u na uw inschrijving promotiemateriaal om BeleefPlus onder de aandacht te brengen bij uw klanten en relaties. Daarnaast ontvangt u ook relatiekaarten waarmee u uw relaties kunt uitnodigen voor een bezoek aan BeleefPlus.

 

Met deze mix aan on- en offline marketingtools zorgen we ervoor dat BeleefPlus bij iedere 50-plusser in de regio bekend is. Kijk verder op de pagina ‘Publicaties‘ voor een indruk van de marketingcampagne.

footer_