Menu

De doelgroep

Op dit moment zijn er meer dan 6 miljoen 50-plussers in Nederland. Volgens onderzoek van het CBS is in 2019 voor het eerst de helft van de volwassen bevolking ouder dan 50 jaar. Naast de sterke groei van deze bevolkingsgroep heeft dit publiek nog een aantal eigenschappen die het voor u als ondernemer tot een erg interessante doelgroep maakt.

 

Groei 50-plussers in Nederland. Bron: CBS

De 50-plusser van tegenwoordig is koopkrachtig, de doelgroep heeft maar liefst 80% van het totale Nederlandse vermogen in handen. Bovendien zijn 50-plussers niet bang om hun geld uit te geven; meer dan 50% van de consumptieve bestedingen wordt gedaan door 50-plussers.

 

Naast de grootte en de koopkracht van deze doelgroep is ook de houding van de hedendaagse 50-plusser veranderd ten opzichte van eerdere generaties. Over het algemeen zijn 50-plussers actief, ondernemend, zelfbewust, staan ze volop in het leven en voelen ze zich gelukkiger dan eerdere generaties. Achter de geraniums gebeurt niet meer, omdat zij zich nog energiek voelen en willen genieten van het leven. Dat uit zich in een keur aan uiteenlopende activiteiten en hobby’s, zoals o.a. vakanties, sporten en winkelen. Daarnaast zijn 50-plussers de snelst groeiende groep op het internet, 57% van de 50-plusser speelt regelmatig een online spelletje. Ook de koop van een tweede huis of de aanschaf van een nieuwe auto behoort steeds meer tot de mogelijkheden.

 

De groep 50-plussers in Nederland is een groeiende en waardevolle doelgroep waar veel kansen liggen voor ondernemers. BeleefPlus biedt u als ondernemer dé mogelijkheid om direct met deze doelgroep in contact te komen!

 

Heeft u interesse in deelname of zou u graag aanvullende informatie willen ontvangen?

footer_