Menu
App gaat strijd aan met eenzaamheid ouderen

App gaat strijd aan met eenzaamheid ouderen

Oscar Senior is een nieuwe gratis app voor iOS en Android. De app is ontwikkeld om de eenzaamheid van ouderen te bestrijden en is een interface naar verschillende functionaliteiten die gepersonaliseerd kunnen worden. Hij is speciaal bedoeld voor senioren zonder computerkennis om hen meer te betrekken bij de digitale samenleving. Met de app kunnen zij op een eenvoudige manier communiceren met familie, vrienden en zorgverleners via tekst, fotoberichten en beeldtelefoon.

 

Eenvoud

Oscar Senior kan op afstand worden beheerd door een familielid via tablet of smartphone. De app heeft grote knoppen en tekst voor eenvoudige navigatie zodat de gebruiker via het aanraakscherm heel simpel naar de foto’s, telefoonfunctie, spelletjes, het nieuws of het weer kan gaan. Er kunnen ook een agenda-/alarmfuncties worden ingesteld voor belangrijke afspraken of inname van medicijnen. Oscar Senior is zo eenvoudig in de bediening waardoor de senior niet kan ‘verdwalen’ op de tablet.

 

Veilig

Oscar Senior maakt beeldbellen of chatten met aangesloten dierbaren heel eenvoudig door het gebruik van foto’s als icoon. Met Oscar Senior kan er gebeld worden terwijl men de spreker ziet, maar ook berichten, foto’s en tekeningen kunnen verzonden en ontvangen worden. Zo blijven senioren eenvoudig en probleemloos in contact met hun familieleden, vrienden en andere dierbaren. Oscar Senior is direct te gebruiken, ook als de tablet op sluimerstand staat. Alleen de ingevoerde contacten kunnen een bericht sturen; reclame, spam of virussen worden geweerd. Oscar Senior is eenvoudig te downloaden via de App Store of Google Play.

 

Over

Oscar Senior is ontworpen samen met gebruikers (ouderen, gezinnen en de thuiszorg) om aan de wensen en behoeften van de ouderen te voldoen. Ervaringen van gebruikers, kennis uit Silicon Valley en proefprojecten (zowel in de VS en Europa) hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de huidige versie, waarmee eenvoudig en probleemloos contact gehouden kan worden tussen generaties.

 

Oscar Senior is gratis te downloaden.

 

Bron: (2016, 13 juni). App gaat strijd aan met eenzaamheid ouderen. Geraadpleegd op 14 september, 2016, van http://bit.ly/2crAakR

footer_