Menu

Werving

De bezoekerswerving voor BeleefPlus gebeurt enerzijds middels nauwe samenwerking met diverse ouderenbonden en verenigingen en anderzijds via massacommunicatie.

Bezoekers voor de editie in Bergen op Zoom worden geworven in West Brabant, bestaande uit de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen, Werkendam, Woudrichem, Woensdrecht, Dordrecht en Zundert. In deze regio wonen ruim 745.000 mensen waarvan 195.000 50 plusser. Tevens is er een intensieve samenwerking met Bergse Actieve Senioren (BAS), deze organisatie vertegenwoordigt ruim 1.500 leden in de regio en is onderdeel van KBO Brabant.

De regio waar BeleefPlus Venray zich op richt zijn de gemeenten Beuningen, Bergen, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Deurne, Druten, Eindhoven, Geldrop, Gemert Bakel, Gennep, Grave, Helmond, Horst a/d Maas, Laarbeek, Landerd, Meijerijstad, Mill, Mook en Middelaar, Nijmegen, Nuenen, Oss, Sint Anthonis, Son & Breugel, Uden, Venlo, Venray, West Maas en Waal en Wijchen. In deze regio wonen ongeveer 1,2 miljoen mensen. Daarnaast is er een actieve samenwerking met KBO Limburg die ruim 36.000 actieve leden telt, verspreid over heel Limburg.

Bezoekers van BeleefPlus Goes worden geworven in de gehele Provincie Zeeland en de Brabantse Wal. In dit gebied wonen ruim 550.000 mensen, 60% hiervan is 50-plusser.

Marketingcampagne

Een intensieve marketingcampagne brengt BeleefPlus onder de aandacht in specifieke regio’s. Gezien het regionale karakter van de 50-plus beurs wordt er veel geadverteerd in de huis-aan-huis kranten en dagbladen in de regio. Ook in magazines die in de regio worden uitgegeven, wordt aandacht besteed aan BeleefPlus. Niet alleen advertenties en redactionele artikelen, maar ook diverse lezersacties.

Beurs special

BeleefPlus beurs special

Een week voor aanvang van de beurs wordt er een exclusieve BeleefPlus beurs special uitgegeven met een oplage van ruim 150.000. Deze wordt per regio huis-aan-huis verspreid. De beurs special staat geheel in het teken van BeleefPlus met alle informatie over de beurs: zoals het programma, de plattegrond en de activiteiten. Ook worden exposanten uitgelicht en vertellen zij wat zij de bezoeker te bieden hebben tijdens deze regionale 50-plus beurs.

Promotiemateriaal

Enkele weken voor aanvang van de beurs worden in de regio opvallende billboards geplaatst langs in- en uitvalswegen. Flyers en posters worden verspreid onder openbare instellingen zoals bibliotheken en gemeentehuizen. Ook u als exposant ontvangt na uw inschrijving promotiemateriaal om BeleefPlus onder de aandacht te brengen bij uw klanten en relaties. Naast promotiemateriaal ontvangt iedere exposant ook relatiekaarten, hiermee kunt u relaties uitnodigen voor een bezoek aan BeleefPlus.

Online

Tegenwoordig is ook online communicatie van onschatbare waarde voor de 50-plusser. De 50-plusser is zelfs de snelst groeiende doelgroep op het internet. Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden via diverse websites en ontvangen regelmatig een online nieuwsbrief. Ook wordt de doelgroep gericht aangesproken middels social media.

 

Met deze mix aan on- en offline marketingtools zorgen we ervoor dat BeleefPlus bij iedere 50-plusser in de regio bekend is.

 

Kijk verder op de pagina ‘Publicaties‘ voor een indruk van de marketingcampagne.

footer_